Wil jij een goede danseres worden?

Is het jouw grote droom om later een goede danseres te worden? Dansen is een van de leukste dingen die je kunt doen. Je bent lekker actief bezig, en tegelijkertijd kun je jezelf ook creatief uiten. En je hebt natuurlijk contact met andere mensen, wat eveneens erg leuk is.

Je kan dansen op iedere leeftijd leren. Het beste is natuurlijk om er vroeg mee te beginnen. Maar wanneer jij op latere leeftijd start is het nog prima mogelijk om een goede danseres te worden.

Er zijn een aantal tactieken die je kunt gebruiken en waarmee het een stuk makkelijker wordt om een goede danseres te worden. Deze tactieken kan iedereen gebruiken. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, of zwart of wit, of dik of dun. Deze adviezen gelden voor iedereen en zijn hartstikke bruikbaar.

Wij hebben in dit artikel een aantal van deze handige tips op een rijtje gezet. Lees ze op je gemak door en pas deze tips vooral toe in je dagelijks leven. Wij zijn ervan overtuigd dat je dan binnen afzienbare tijd een goede danseres bent geworden!

Veel oefenen

Het allerbelangrijkste om te doen wanneer jij een goede danseres wilt worden, is heel veel oefenen. Dit geldt eigenlijk voor vrijwel elke bezigheid, werk of hobby. Wanneer jij het veel doet, dan word je er naar verloop van tijd ook goed in. Er is zelfs een boek over geschreven door Anders Ericsson. Hij heeft er veel onderzoek naar gedaan en is tot de conclusie gekomen dat je overal keigoed in kunt worden zolang je er maar 10.000 uur van je tijd aan besteedt.

Natuurlijk kun je in veel kortere tijd al veel van de basistechnieken van het dansen onder de knie hebben. Het punt dat wij willen maken: zolang je maar blijft oefenen zul je er vanzelf goed in worden.

Oefen het liefst elke dag. Misschien heb je geen tijd om elke dag een uur van je tijd hieraan te besteden. Dan is het belangrijk om tenminste een beetje te oefenen. Alle kleine beetjes helpen immers. Je kunt dan bijvoorbeeld twee keer per week langer oefenen. Op die manier zorg je ervoor dat je actief blijft, en het dansen in je dagelijkse routine blijft zitten. Die twee keer per week kun je aanwenden om wat nieuwe danstechnieken aan te leren die je dan de rest van de week blijft oefenen.

De juiste motivatie opbrengen

Wanneer je zoveel oefent is het natuurlijk belangrijk om de juiste motivatie op te brengen. Als je bijvoorbeeld elke dag aan de slag gaat, dan oefen je vrij veel. Het is begrijpelijk dat je hier misschien tegenop ziet. Of wellicht zie je het wel zitten, maar kom je er naar verloop van tijd achter dat je toch niet dagelijks oefent. Dit komt waarschijnlijk omdat je onbewust niet de juiste motivatie hebt, waarschijnlijk omdat je ertegen opziet om het zo vaak te doen.

Gelukkig zijn er allerlei methodes die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je de juiste motivatie blijft hebben. Wij hebben hieronder een aantal belangrijke dingen opgeschreven. Wanneer je deze tactieken goed en zorgvuldig gebruikt, dan zul je altijd voldoende motivatie hebben.

Plezier hebben

Het allerbelangrijkste om de juiste motivatie te hebben, is plezier maken. Je moet niet dansen omdat je een of andere dwangmatige droom hebt om een goede danseres te worden terwijl je het helemaal niet leuk vindt. Je moet ook niet dansen voor het geld of de roem. Dansen doe je omdat je het leuk vindt, alleen met die instelling kun je de motivatie opbrengen om de top te bereiken.

Je moet dus een passie hebben voor dansen. Maar er zijn natuurlijk bepaalde aspecten van dansen die je minder leuk vindt, en sommige die je juist heel erg ziet zitten. Het is belangrijk dat je je veelal focust op de dingen die je leuk vindt aan het dansen. Zo verlies je jouw passie niet en blijft het op de lange termijn nog steeds interessant.

Geduld hebben

Verder is het heel belangrijk om ook geduld op te brengen. Alleen wanneer je geduldig bent zal je een goede danseres worden. Je wordt namelijk niet binnen een week een goede danseres. Hier is tijd voor nodig. Als je hiervoor geen geduld op kunt brengen, dan zul je nooit een goede danseres worden.

Kleine doelen stellen

Wanneer jij geduld wilt uitoefenen bij het dansen, dan is het ook belangrijk om kleine doelen te stellen. Hierdoor blijf je gemotiveerd en hou je het lang vol. Als jij een heel groot doel stelt, bijvoorbeeld de beste danseres van je eigen stad worden, dan zal het pas een hele poos duren voordat je dit doel behaalt. Je zal dan al snel je motivatie verliezen omdat je geen tastbaar resultaat behaalt op de korte termijn.

Je kunt dus beter een ander doel kiezen. Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf dat je binnen een maand een aantal danspasjes onder de knie wilt hebben. Dit is veel makkelijker om te behalen. En wanneer je hierin slaagt, dan zul je blij zijn en gemotiveerd zijn om verder te gaan. Wanneer je steeds van zulke overwinningen boekt, dan zul je uiteindelijk misschien wel je grotere doel behalen: de beste danseres van je eigen stad worden. Dit is dus een ideale methode om een goede danseres te worden.

Kies een goede dansschool

Om een goede danseres te worden, heb je ook goede instructeurs nodig. Dat is begrijpelijk. Je kunt alleen maar de beste worden als je ook van de beste kunt leren. Het is niet makkelijk om alles zelf uit te zoeken en te regelen. Het is natuurlijk wel mogelijk om op die manier dingen te leren, al helemaal in de huidige tijd waar er heel veel op het internet te vinden is, maar het is zeker niet de beste manier. En al helemaal niet de meest efficiënte.

Maak gebruik van een goede instructeur. Deze vinden het heel leuk om je te helpen en je hebt er ook heel veel aan. Zij zien gelijk wat je goed of fout doet. Je wordt dus gelijk op je fouten gewezen en kunt jezelf meteen verbeteren. Ook is het soms als danser lastig om in te schatten wat je verkeerd doet. Je kan jezelf niet zien dus je hebt vaak geen idee wat je goed of fout doet. Een goede leraar kan je gelijk op je fouten wijzen zodat jij beter kunt worden.