Top dansscholen in Nederland

Wil jij nou leren om te dansen in Nederland maar je weet niet zo goed waar je moet kijken of waar de beste scholen zijn? Dan is deze tekst ideaal voor jou. In deze tekst leer je van alles over de beste scholen en meer informatie erover.

1. Latin Dance Studio

De Latin Dance Studio is een leuke school in Eindhoven die lessen geeft over de Latijns-Amerikaanse dansstijlen. De school bied gratis proeflessen en heel veel dansstijlen in de Latijnse stijl. Deze aangeboden stijlen zijn salsa, bachata en kizomba. Ook zijn er veel lessen beschikbaar behalve in vrijdag zijn er niet veel mogelijkheden, dit betekend dat er altijd wel op de week een dansles is. de tarieven voor deze dansschool ligt heel erg aan hoeveel lessen je in een week wilt. het goedkoopste is één cursus per week dat 16 weken lang duur voor 175 euro per maand. Je kan er ook voor kiezen om per les te betalen, één les per uur betaal je 15 euro. Ook is er een mogelijkheid om onbeperkt lessen te volgen van 16 weken voor 350 euro per maand. De prijzen in het algemeen zijn nog wel redelijk maar je moet er wel voor open staan om salsa te leren. De dans stijl is heel erg gepassioneerd, energiek en dus ook een hele mooie manier van dansen.

2. Academie voor Theater en Dans

Je kan er ook voor kiezen om er een stapje hoger te zetten en naar een academie gaan. In dit geval is het de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Dit is meer bedoelt voor mensen die er zijn beroep van wilt maken of gewoon meer geleerd zijn in de kunst van het dansen en acteren. Het kan ook gedaan worden als hobby maar dit kan moeilijk zijn. Er zijn zo veel opleidingen waaruit jij kan kiezen, van dans en theater tot zelfs het ontwerp van podiums en het technische gedeelte. Daarnaast het de academie heel veel evenementen. Het is helaas niet zo dat je er zo maar in mag en je aan kan melden. Hiervoor moet je op zijn minst een mbo diploma hebben van niveau 4. Daarnaast wordt er ook een selectieprocedure afgelegd of jij je wel kwalificeert, dit ligt aan de opleiding waarvoor jij kiest. De opleiding in totaal kost ongeveer 2000 euro (en 1000 euro als je een bachelor doet), omdat dit een opleiding is wordt er ook verwacht dat je het normale aantal betaald. Het is een prachtige en educatieve opleiding met van alles te leren en veel plezier te maken maar de kosten zijn dan ook wel hoog. Er kunnen misschien nog financieringen aangevraagd worden, maar voor het ergste geval is 2000 of meer het getal waaraan jij moet denken.

3. Lucia Marthas Institute for Performing Arts

Net als de vorige Academie is het Lucia Marthas Institute ook een academie waarbij je een opleiding kan volgen. Er is wel een verschil in deze academie, je kan er ook opleiding voor doen als vrijetijd besteding. Dit betekend dat je er niet perse een opleiding voor nodig moet hebben en dus dit als hobby doen. Deze optie is beschikbaar voor jong en oud. De prijzen voor de recreatie opleidingen zijn best wel prijzig maar het is niet te duur. De kosten voor twee lessen voor een jaar is 325 euro voor 1 les per week en 900 euro voor onbeperkte lessen per week over het hele jaar. Voor de rest zijn er opleidingen te volgen voor mbo, hbo en zelfs master. De opleidingen zijn niet zo verschillend als in de Academie voor Theater en Dans. Deze academie focust zich heel erg op het dansen zelf en daarnaast ook ballerina dans. Voor de toelatingseisen heb je ook een mbo diploma nodig maar ander kan het ook wel met een havo diploma. De toelatingseisen zijn niet heel erg streng maar toch heb je een diploma nodig als je een opleiding wilt doen en niet de recreatie lessen wilt volgen. Voor de rest moet je ook door een toelating procedure gaan, hiervoor moet je laten zien dat je een beetje kan dansen, je moet soms ook een fysieke test doen om te kijken of jij het wel aan kan en zelfs ook nog een brief met jou motivatie en jou reden dat je wilt aanmelden.

4. Danscentrum Utrecht

Nog een hele leuke dansschool voor recreatie is het Danscentrum in Utrecht. Dit is een dansschool dat in 1981 is opgericht door de dansers Wies Merkx en Marc Jonkers. Hun doen met de dansschool is om een van de eerste te zijn om de moderne dans al te gebruiken in de 20e eeuw. Met dit idee en een goede reputatie is de dansschool heel groot geworden met meer dan 20 docenten. In het danscentrum heb te je maken met verschillende soorten dans. De danssoorten zijn Afro Dance, Conditie, Jazz, Modern,  Klassiek en nog veel en veel meer. Ook zijn er speciale programma's opgesteld voor kinderen en voor bejaarden om mee te doen. Het kan wel duur zijn, de kosten voor 60 minuten is al per jaar 350 euro. Hun tellen alle 36 lessen in een keer, hiervoor is er dus ook niet veel mogelijkheid om te variëren. Wel kan je er met termijnen betalen, je kan in twee maar ook in tien termijnen betalen. Meestal is dit wel handiger, dan betaal je 35 euro per maand, 10 maanden lang. Als jij gezelligheid en plezier wilt hebben terwijl je leert om te dansen dan is dit een ideale school voor jou. Het heeft zo veel variaties, zo veel mogelijkheden om uit te kiezen en je dan daardoor er heel goed van leren. Dit kan ik dus heel goed aanraden.

5. Tot slot

Hier zijn mijn aanbevelingen om van te kiezen. Alle benoemde dansscholen zijn uniek en hebben veel te doen, Soms kan het wel prijzig zijn maar als jij een passie voor dansen hebt en je vind het fantastisch is het de moeite zeker waar. Ook kan je er voor kiezen om zoals genoemd, een stapje hoger te gaan.